Dating tips mannen

Om een goede date te vinden zullen er berichten gestuurd of ontvangen en gelezen moeten worden. Veel berichten, zonder je selectiviteit te verliezen. Mannen en minder knappe vrouwen denken te snel dat niemand op ze zit te wachten. Aantrekkelijke vrouwen denken te snel dat iedereen op ze zit te wachten en zullen ook de nodige fouten maken in hun keuzes.

Verwacht niet dat je door een paar maandjes te internet daten wel eventjes je vriendin regelt, dit komt wel voor met mazzel maar is niet altijd de relatie waar je echt lang mee door wilt gaan. Internet daten kan zwaar zijn omdat je weinig reacties krijgt op je berichten of je profiel. Blijf sleutelen en nadenken over wat beter kan. Net als bij andere manieren om aan een partner te komen moet je hard werken als het lot niet meehelpt. Je ervaring is het belangrijkste omdat je merkt wat voor jou goed werkt en waarom anderen jou aantrekkelijk of onaantrekkelijk vinden. Gebruik dat in je voordeel, doe er wat mee. Je wordt vanzelf handiger in het schrijven van berichtjes en/of het selecteren.

Het beginnen met internet dating kan veel ergernis geven. Veel profielen lijken erg op elkaar en bevatten vooral success stories, als een soort CV’s. Er worden vaak hoge eisen gesteld aan eigenschappen die er niet altijd daadwerkelijk het meeste toe doen in een echte relatie. Vrouwen willen een alfa man (vaak af te lezen aan eigenschappen als: sportief, ondernemend, avontuurlijk) terwijl een ander type man misschien veel beter bij ze past. En maximaal 10% van de mannen op een dating zijn (vaak minder succesvolle) alfa mannen, die de nodige gebreken hebben, waaronder vaak ontrouw. Mannen lijken juist geen duidelijke eisen te stellen en richten zich vooral op de knappe vrouwen. Cru gesteld zijn zowel mannen als vrouwen op een verkeerde manier kritisch.

De valkuil voor mannen is om het maar op te geven omdat er geen reacties worden teruggestuurd.

Koester je succesjes. Ga niet opgeven omdat je na 30 berichten nog niets teruggehoord hebt. Verwacht ook het nodige terugkrabbel gedrag van impulsievere vrouwen en leer los te laten. Richt je nooit op 1 vrouw. Er blijven altijd nieuwe vrouwen bij komen. Blijf verbeteren in wat je communiceert en ga niet meteen je telefoonnummer of email adres doorgeven, dat is opdringerig. Stel gewoon vragen uit interesse, maak een plagende opmerking maar geef ook altijd een compliment aan haar! Zorg dat je niet teveel over jezelf praat. Je bericht mag lang zijn, dat toont inzet en daardoor voelt ze zich gevleid, maar zorg dat het niet te veel tijd kost. Wat voor vrouw je nodig hebt moet ook steeds duidelijker worden dus richt je niet alleen maar op hoe mooi de vrouwen zijn, let op andere eigenschappen die belangrijk voor je zijn. Een net iets minder mooie vrouw kan vele malen leuker zijn dan een saai fotomodel. Blijf berichten sturen, regelmatig, minimaal 10 per week (dus gebruik meerdere dating sites).

Als je lid bent en je profiel is helemaal goed gekeurd, ga dan eerst, eenmalig, goed zoeken naar leden die er al wat langer op zitten en die goed voldoen aan de eigenschappen die echt belangrijk voor je zijn. Stuur hierna elke week berichten aan nieuwe leden. De mailbox van vrouwen stroomt vol met berichten, soms wel 50 per week. Het is daarom ook goed daarom om een tweede bericht te sturen met verwijzing naar je eerdere, bijvoorbeeld nog eentje na 2 weken omdat ze je bericht niet zag staan tussen alle anderen. Je vraagt bijvoorbeeld of ze het misschien te druk had en geeft aan dat je tussen alle andere berichten moeilijk kan opvallen en je een reminder wel een goed idee vond. Ze kan zich extra speciaal voelen door dat stukje kleine moeite. Realiseer je dat ze misschien al aan het daten was en andere contacten eventjes vermijdt en dus best potentieel geinteresseerd kan zijn.

Internet daten is het meest vermoeiend voor mannen. Doe dit in sessies van een uur, bijvoorbeeld twee keer per week. Een goed begin van zo’n sessie is om reminders te sturen zoals hiervoor genoemd en weer wat te sleutelen aan je profiel, om vervolgens weer berichten te sturen naar interessante, leuke vrouwen. Bedenk tot slot dat je een leuke, opvallende, originele titel aan je berichtje geeft. Doe niet aan standaard interesse berichten! Bij sommige dating sites helpt het ook ingelogd te blijven dan kom je eerder bovenaan bij zoekacties van anderen.