Vergelijk datingsites

Globaal zijn er vier soorten datingsites:

A – gratis dating sites
B – grote, betaalde sites
C – middelgrote sites voor hoger opgeleiden.
D – niche dating sites voor meer specifieke wensen

A. Begin met gratis sites om te oefenen. Je zult merken dat hier weinig serieuze leden zitten. Maar voor mensen met een laag inkomen is het een uitkomst.
Voorbeelden zijn knuz, relatieklik, badoo, twochat en date.nl.

B. Voorbeelden zijn Lexa en Relatieplanet. Als je naar deze over gaat zul je nog steeds schrikken van de hoeveelheid kansloze (want bijna lege) profielen. Maar er zijn heel veel leden. Het is een grote vijver waar veel mindere vissen in zwemmen. Bij deze is het dus zaak extra selectief te zijn.

C. Soms zijn dit matching sites die met psychologische profielen en tests werken. Maak je niet te druk om het hoge nivo, hbo wordt ook als hoogopgeleid gezien. Het vervelende van dit soort sites is dat in profielen te vaak de nadruk wordt gelegd op werk en op datgene waar al het verdiende geld aan wordt uitgegeven (spannende reizen), naast de torenhoge eisen. Maar interessante mensen met niveau kun je hier zeker vinden. Match4Me (goed) en eDarling (erg duur terwijl de test niet overgedaan kan worden) zijn redelijk groot, naast Parship (veel tests) en eMatching (teveel lijstjes).

D. Zo zijn er sites voor christelijken, of anderszins spiritueel ingestelden (netSamen), vreemdgangers (second love), Turken, hindoestanen, lange of dikke mensen, noem maar op. Hou er vooral rekening mee dat dit kleinere sites zijn en je dus in een kleinere vijver vist. Het kan wel wat opleveren eventjes lid te worden, een leuk profiel neer te zetten en wat rond te kijken.