Dating profiel tips

Een profiel moet leuk zijn om verder in te lezen en een zo compleet mogelijk beeld van je geven. Denk daarbij niet dat je alleen maar positieve eigenschappen moet tonen. Het is een beetje zoals bij sollicitaties, de slechte eigenschap moet niet in de weg staan van de geschiktheid, maar zelfkennis is belangrijk. Je kunt bijvoorbeeld aangeven dat je niet zo diplomatiek bent en dat kan zelfs aantrekkelijk gevonden worden. Maar zorg dat het eerlijk blijft!

Maak er geen droge opsomming van maar zorg dat er leven in zit, dit kan door het diepgang te geven, je beschrijft dan niet alleen het wat, “ik fiets graag”, maar ook het hoe, bijvoorbeeld “fanatiek” of “relaxed” en het waarom, bijvoorbeeld “om het uiterste uit jezelf te halen” of juist te “genieten van het landschap”. Vergeet dus de emoties niet in je verhaal, wat ontroert je, inspireert je en waarom?

Wat eigenschappen betreft kun je beter een “show, don’t tell” principe toepassen voor zover mogelijk. In plaats van te zeggen dat je humor hebt, een humoristisch getinte opmerking erin zetten. Dit kan zelfspot zijn, of spot over eigenschappen die je niet aantrekkelijk vind, maar maak er geen afkraakhumor van. En als je avontuurlijk ben, helpt het te vertellen wat je ondernomen hebt op bijvoorbeeld vakanties. Ben je goed in je werk of iets anders, laat weten waarom en wat anderen over je zeggen.

Wil je bedenken wat een profiel origineel maakt, ga dan andere profielen bekijken. Vaak tref je opschepverhalen aan van mannen en vrouwen van de wereld die overal al geweest zijn en 1 grote success story vertellen. Steek hier lekker de draak mee en beschrijf een mislukking waar je nog steeds om kunt lachen.

Hou er rekening mee dat veel mensen vol zitten met vooroordelen en heel snel een uitvergroot, cartoonachtig beeld van je proberen te maken. Juist daar tegen kun je proberen te strijden door nuance en zorgvuldige woordkeuze, zonder je zelfspot te verliezen, humor is heel belangrijk naast authenticiteit. Ga dus van eigen kracht uit, niet van het idee dat je misschien afgewezen wordt vanwege je profiel, dit gebeurt toch wel aan de lopende band en moet je niet persoonlijk nemen, maar meer als een mismatch en daar zijn er nu eenmaal veel meer van dan matches.

Het is belangrijk dat je een beetje leuk kunt schrijven en genoeg tekst in je profiel kwijt kunt. Blijf schaven en hou goede ideeën of oneliners vast met notities. Een leuk profiel heb je niet in een dag gemaakt! Vraag eventueel hulp hierbij, bij voorkeur van iemand van het andere geslacht!